Algemene voorwaarden

Artikel 1: Definities

  1. De Spritz Fiets gevestigd te Mechelen, BTW nummer BE1003280601, wordt in deze algemene voorwaarden aangeduid als verkoper.
  2. De wederpartij van verkoper wordt in deze algemene voorwaarden aangeduid als koper.
  3. Partijen zijn verkoper en koper samen.
  4. Met de overeenkomst wordt bedoeld de  koopovereenkomst tussen partijen. 

Artikel 2: Toepasselijkheid algemene voorwaarden

  1. Deze voorwaarden zijn van toepassing op alle offertes, aanbiedingen, overeenkomsten en leveringen van diensten of goederen door of namens verkoper.
  2. Afwijken van deze voorwaarden kan alleen als dat uitdrukkelijk én schriftelijk door partijen is overeengekomen.

Artikel 3: Betaling

  1. De volledige koopsom na het evenement wordt binnen de 14 dagen voldaan. Bij reserveringen voor de Spritz Fiets is een aanbetaling van 50% vereist. In dat geval krijgt de koper een bewijs van de reservering en de aanbetaling.
  2. Na betaling van het voorschot door de koper staat de afgesproken evenementdatum in onze agenda geblokkeerd en kan deze niet meer gewijzigd worden. 
  3. Na het event dient de betaling betaald te worden binnen 14 dagen door de koper na de factuurdatum.
  4. Betaalt de koper niet op tijd, dan is hij in gebreke. Blijft koper in gebreke, dan is verkoper gerechtigd de verplichtingen op te schorten totdat koper aan zijn betalingsverplichting heeft voldaan.
  5. Blijft koper in gebreke, dan zal verkoper tot invordering overgaan. De kosten met betrekking tot die invordering komen voor rekening van de koper. Deze incassokosten worden berekend aan de hand van het Besluit vergoeding voor buitengerechtelijke incassokosten.
  6. In geval van liquidatie, faillissement, beslag of surseance van betaling van de koper zijn de vorderingen van verkoper op de koper onmiddellijk opeisbaar.
  7. Weigert koper zijn medewerking aan de uitvoering van de opdracht door de verkoper, dan is hij nog steeds verplicht de afgesproken prijs aan de verkoper te betalen.

Artikel 4: Aanbiedingen, offertes en prijs

  1. Een offerte is steeds één maand geldig. Indien de offerte vervalt in tijd, en werd er ondertussen een indexatie van de prijzen doorgevoerd, kan er geen beroep meer gedaan worden op de vorige prijzen.
  2. Indien een offerte werd goedgekeurd, dient het voorschot binnen de twee weken op de begunstigde rekening te staan.  Indien dit laattijdig is én de offerteperiode is verlopen, kan een prijsindexatie doorgevoerd worden.
  3. Aanbiedingen zijn vrijblijvend, tenzij in het aanbod een termijn van aanvaarding is genoemd. Wordt het aanbod niet binnen die gestelde termijn aanvaard, dan vervalt het aanbod.
  4. Levertijden in offertes zijn indicatief en geven koper bij overschrijding daarvan geen recht op ontbinding of schadevergoeding, tenzij partijen uitdrukkelijk én schriftelijk anders zijn overeengekomen.
  5. Aanbiedingen en offertes gelden niet automatisch voor nabestellingen. Partijen moeten dit uitdrukkelijk én schriftelijk overeenkomen.
  6. De op aanbiedingen, offertes en facturen genoemde prijs bestaat uit de koopprijs en eventuele andere overheidsheffingen.

Artikel 5: Annuleringsvoorwaarden

  1. Bij een annulering langer dan 4 maanden voor aanvang van het event, wordt het volledige totaalbedrag aan de koper geretourneerd.
  2. Bij een annulering korter dan 2 maanden voor aanvang van het event, dient 25% van het overeengekomen totaalbedrag door de koper te worden betaald.
  3. Bij een annulering korter dan 1 maand voor aanvang van het event, dient 50 % van het overeengekomen totaalbedrag door de koper te worden betaald.
  4. Bij een annulering korter dan 2 weken voor aanvang van het event, dient het volledige totaalbedrag door de koper te worden betaald.
  5. Bij een annulering binnen een periode van 2 maanden tot korter dan 2 weken voor aanvang van het event met als reden, overmacht door; besmettelijke ziekte, natuurgeweld, terrorisme, politieke onrusten of onaangekondigde stakingen, dan gelden onderstaande voorwaarden, punt 6 en 7.
  6. Het verplaatsen van de event datum binnen de termijn van de annuleringsvoorwaarden geldt als annulering. De annuleringsvoorwaarden blijven van kracht ondanks dat er een nieuwe datum bekend is gemaakt. Deze regel vervalt wanneer er door de overheid bepaald wordt dat het niet door mag gaan.
  7. Het verplicht annuleren van een boeking omwille van opgelegde wetgeving of regelgeving vanuit de overheid is niet mogelijk. Het is wel mogelijk om de boeking dan te verplaatsen indien de overheid het niet toestaat uw event door te laten gaan. De koper ontvangt wel de factuur voor de verplaatste boeking en deze dient ook voldaan te worden. Zodra de boeking alsnog heeft plaatsgevonden, ontvangt de koper geen tweede factuur.

Artikel 6: Mobiele bar en toebehoren

  1.   Indien er schade wordt berokkend aan de mobiele bar/toebehoren dan wordt de koper verantwoordelijk gesteld voor de geleden schade en wordt er een vergoeding ingesteld om deze te dekken.

     

Artikel 7: Wijziging van de overeenkomst

  1. Wanneer een wijziging plaatsvindt (aantal consumpties, soort spritz,…) dient de klant dit minstens 2 weken voor de aanvangsdatum schriftelijk door te geven. 
  2. Wordt er op een kortere termijn een wijziging doorgegeven, dan mag de Spritz Fiets besluiten of dit akkoord is en wordt het factuur indien nodig aangepast. 

 

Artikel 8: Levering

  1. Levering van de mobiele bar geschiedt op locatie waarvoor de koper een kilometervergoeding en transportvergoeding betaalt, prijzen worden vermeld in de offerte. 
  2. Indien koper nalatig is in het verstrekken van informatie of instructies die noodzakelijk zijn voor de levering, is verkoper niet aansprakelijk voor niet/beperkte uitgevoerde services.  
  3. Indien de zaken worden bezorgd, is verkoper gerechtigd eventuele bezorgkosten in rekening te brengen.

Artikel 9: Overmacht

  1. Kan verkoper niet, niet tijdig of niet behoorlijk aan zijn verplichtingen uit de overeenkomst voldoen door overmacht, dan is hij niet aansprakelijk voor door koper geleden schade.
  2. Onder overmacht verstaan partijen in ieder geval iedere omstandigheid waarmee verkoper ten tijde van het aangaan van de overeenkomst geen rekening kon houden en ten gevolge waarvan de normale uitvoering van de overeenkomst redelijkerwijs niet door koper kan worden verlangd zoals bijvoorbeeld ziekte, oorlog of oorlogsgevaar. burgeroorlog en oproer, molest, sabotage, terrorisme, energiestoring, overstroming, aardbeving, brand, bedrijfsbezetting, werkstakingen, werkliedenuitsluiting, gewijzigde overheidsmaatregelen, transportmoeilijkheden, en andere storingen in het bedrijf van verkoper.

Artikel 10: Overdracht van rechten

  1. Rechten van een partij uit deze overeenkomst kunnen niet worden overgedragen zonder de voorafgaande schriftelijke instemming van de andere partij. Deze bepaling geldt als een beding met goederenrechtelijke werking zoals bedoeld in artikel 3:83, tweede lid, Burgerlijk Wetboek.

     

Artikel 11: Eigendomsvoorbehoud en retentierecht

  1. Indien de overeengekomen vooruit te betalen bedragen niet of niet op tijd worden voldaan, heeft verkoper het recht om de werkzaamheden op te schorten totdat het overeengekomen deel alsnog is voldaan. Er is dan sprake van schuldeisersverzuim. 
  2. In geval van liquidatie, insolventie of surseance van betaling van koper zijn de verplichtingen van koper onmiddellijk opeisbaar.


Artikel 12: Aansprakelijkheid

  1. Iedere aansprakelijkheid voor schade, voortvloeiende uit of verband houdende met de uitvoering van een overeenkomst, is steeds beperkt tot het bedrag dat in het desbetreffende geval door de gesloten aansprakelijkheidsverzekering(en) wordt uitbetaald. Dit bedrag wordt vermeerderd met het bedrag van het eigen risico volgens de desbetreffende polis.
  2. Niet uitgesloten is de aansprakelijkheid van verkoper voor schade die het gevolg is van opzet of bewuste roekeloosheid van verkoper of zijn leidinggevende ondergeschikten.

Artikel 13: Klachtplicht

  1. Koper is verplicht klachten over de verrichte werkzaamheden direct te melden aan verkoper. De klacht bevat een zo gedetailleerd mogelijke omschrijving van de tekortkoming, zodat verkoper in staat is hierop adequaat te reageren.

Artikel 14: Toepasselijk recht en bevoegde rechter

  1. Op iedere overeenkomst tussen partijen is uitsluitend het Belgische recht van toepassing.
  2. De Belgische rechter in het arrondissement waar De Spritz Fiets is gevestigd is exclusief bevoegd om kennis te nemen van eventuele geschillen tussen partijen, tenzij de wet dwingend anders voorschrijft.
  3. Wanneer in een gerechtelijke procedure een of meerdere bepalingen van deze algemene voorwaarden als onredelijk bezwarend worden aangemerkt, dan blijven de overige bepalingen onverminderd van kracht.